fbpx Skip to content
Zorg en welzijn organisaties in Flevoland

Zorgorganisatie: Coloriet

Zorgorganisatie Coloriet

Wat doet Coloriet?

Bij Coloriet maken de teams, onder begeleiding van de planners en manager, zelf een basisrooster. Het maken van een basisrooster is een puzzel, maar het levert veel meer vaste gezichten op voor de bewoners en meer werkplezier voor de zorgmedewerkers!

In het maken van het rooster moet er rekening gehouden worden met de wensen van een medewerker, voorkeursdiensten en ook de gewenste functiemix en het dienstenpatroon. Het maken van een basisrooster start met het aangeven van ieders gewenste droomrooster. Daarna wordt samen gepuzzeld om het rooster met elkaar kloppend te krijgen. Dat betekent geven en nemen en vooral elkaar leren kennen. De ervaring leert dat juist doordat men elkaar beter leert kennen, het geven en nemen elkaar positieve energie geeft.

Zorghart-zorgorganisatie-coloriet-rooster

Petra Brink, manager Plan- en Flexbureau van Coloriet, benadrukte dat met alleen het maken van een basisrooster het personeelstekort nog niet wordt opgelost. Het basisroosteren in combinatie met de inzet van capaciteitsmanagement en het eigen interne Flexbureau, zorgt voor het succes. Door capaciteitsmanagement kijk je verder vooruit en kan je periodes waarvan je weet dat er minder personeel is, door vakanties en bijvoorbeeld griepgolven, beter plannen en de inzet van zorgmedewerkers beter spreiden.

Het Flexbureau van Coloriet werft eigen flexibel inzetbare zorgmedewerkers die zichzelf kunnen inschrijven op openstaande diensten. Coloriet werkt sinds kort voor de eigen flexibel inzetbare zorgmedewerker met een zogenaamde ‘regie arbeidsovereenkomst’. Dit is een contract waarbij je voor het hele jaar afspreekt hoeveel uur er gewerkt wordt. De medewerker heeft zelf de mogelijkheid de ene maand veel te werken en een andere maand minder. De medewerker plant zichzelf in door middel van een applicatie. Coloriet checkt of het een gezond rooster is en of de uren worden gehaald. Zo zet Coloriet in op minder inzet van extern zorgpersoneel.

De inzet op het basisroosteren in combinatie met capaciteitsmanagement en het Flexbureau, zorgt ervoor dat er goed geanticipeerd kan worden op piek en ziek en zo kan Coloriet een betere basisbezetting door het jaar heen behouden. Dat levert dus veel meer vaste gezichten op voor de bewoners en meer werkplezier voor de zorgmedewerkers!

Zorgorganisatie Coloriet

Wat kun jij doen?

Onderzoekers hebben onderzocht wat zorgprofessionals zelf kunnen doen wat betreft hun (mentale) gezondheid, maar ook wat zij binnen hun eigen team kunnen doen en wat ze van de leidinggeven en organisatie mogen verwachten. De uitkomsten van dit onderzoek wordt in een toolbox verwerkt, maar wij kunnen nu al een tipje van de sluier geven. Hiernaast een overzicht aan interventies die jij kunt doen voor jouw (mentale) gezondheid.

Heb je vragen of is iets niet duidelijk?

Bel ons gerust op: 06 40474846 (Op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Je kunt ons ook altijd mailen op: hallo@zorghartflevoland.nl

Heb je vragen of is iets niet duidelijk?

Bel ons gerust op: 06 40474846 (Op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Je kunt ons ook altijd mailen op: hallo@zorghartflevoland.nl