fbpx Skip to content
Ik wil graag werken in de zorg of welzijnssector

Werken in de zorg zonder diploma

Help jij mijn zorg te dragen?

Zonder (zorg)diploma de zorg ingaan. Kan dat?

Ben je gepassioneerd om anderen te helpen en wil je graag werken in de zorgsector, maar heb je geen specifiek diploma of zelfs helemaal geen diploma? Geen zorgen! Zorghart Flevoland staat klaar om je te ondersteunen en te helpen bij het vinden van een geschikte oplossing en werkgever.

We begrijpen dat iedereen de kans verdient om zijn of haar dromen na te jagen, zelfs als ze niet de traditionele onderwijsroute hebben gevolgd. Daarom bieden we diverse opties aan om jou te helpen jouw weg te vinden in de zorg. Of je nu een carrièreswitch wilt maken, net bent begonnen op de arbeidsmarkt of simpelweg een passie hebt voor het verzorgen van anderen, Zorghart is er om je te ondersteunen.

Ons ervaren team staat voor je klaar om samen met jou te zoeken naar mogelijkheden die passen bij jouw interesses, vaardigheden en persoonlijke situatie. We hebben een uitgebreid netwerk van werkgevers in de zorgsector en kunnen je helpen bij het vinden van de juiste werkplek. Of je nu geïnteresseerd bent in werken in een verpleeghuis, thuiszorg, ziekenhuis of een andere zorginstelling, wij kunnen je ondersteunen bij het vinden van een geschikte werkgever die openstaat voor kandidaten zonder specifiek diploma.

Een regulier opleidingstraject volgen

Als je een opleiding wilt volgen dan heb je diverse opties. Van werken en leren (BBL), in dienst bij een werkgever tot MBO/HBO/WO voltijd, deeltijd of duaal. We helpen je graag met het selecteren van een werkgever voor een BBL traject en kunnen je ook helpen met overige vragen over de verschillende opleidingen in Flevoland. 

Een opleiding op maat

Er zijn diverse organisaties waar je kan starten met behulp van een flexibel opleidingstraject. Bij dit traject wordt er gekeken naar jouw individuele competenties en vaardigheden. Je behaalt deelcertificaten, en deze vormen samen een diploma. Het mooie is, vanaf 1 certificaat kan je al aan de slag! Wij kunnen je helpen om in contact te komen met één van onze partners. Neem gerust contact met ons op.

Wil je meer informatie over dit project ‘proeftuin flexibel opleiden’, neem dan contact op met projectleider Marijs via m.vanhoek@flever.nl

Check YouChooz

YouChooz is dé studie- en beroepenkiezer, gemaakt voor en door mensen in zorg en welzijn. Je vindt er alle informatie over studeren en verschillende manieren van leren. En je vindt er meer dan 400 beroeps- en opleidingsbeschrijvingen.

Wil je meer lezen over alles wat met opleiden in zorg en welzijn te maken heeft?

 

Wijkleerbedrijf Zorg Lelystad

Voor mensen zonder een diploma zijn er diverse mogelijkheden, we raden aan om contact met ons te zoeken. Woon je in de omgeving van Lelystad? Kijk dan ook eens op de website van wijkleerbedrijf Lelystad.

Landelijk Leeroverzicht

Welke opleiding kies jij? Je vindt hier korte trainingen en cursussen waar je bijvoorbeeld beter leert schrijven of vergaderen. Of een lange opleiding waar je een vak of beroep leert. Met deze handige zoekfunctie vindt je alle opleidingen op één plek.

Contact opnemen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Heb je vragen of is iets niet duidelijk?

Bel ons gerust op: 06 40474846 (Op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Je kunt ons ook altijd mailen op: hallo@zorghartflevoland.nl

Heb je vragen of is iets niet duidelijk?

Bel ons gerust op: 06 40474846 (Op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Je kunt ons ook altijd mailen op: hallo@zorghartflevoland.nl