fbpx Skip to content

Positieve gezondheid

Ik dacht dat het onmogelijk was positief te blijven.
Ik zat er helemaal doorheen. Maar de verhalen van anderen hebben mij enorm geholpen.
Positief blijven in de zorg

Het belang van een positieve instelling

Een positieve houding is erg belangrijk in de zorg. Het geeft niet alleen steun aan mensen die zorg ontvangen, maar maakt zorgverleners ook sterker in uitdagende situaties en bevordert een goede samenwerking in het team.

Maar in sommige situaties kan dit erg moeilijk zijn en soms vormen verschillende omstandigheden ervoor dat je die positiviteit verliest. Hoe kun je die positiviteit terug krijgen? Ontdek hoe je dat terug krijgt in de persoonlijke verhalen van anderen. Lees ze hieronder of bekijk ons stappenplan voor hulp.

Open over alles

Hoe kunnen wij je helpen?

Aan een positieve instelling moet je blijven werken. Soms gaat dat makkelijker dan andere keren. Lees in ons stappenplan hieronder wat je kunt doen om een positieve instelling te krijgen of te behouden.

Stap 1

Wil jij verder verkennen waarom dit onderwerp jouw raakt en wat dit voor jou gezondheid en/of werk betekent? Plan een gratis coachgesprek in met een van de Sterk in je Werk coaches.

Stap 2

Wil jij meer weten over het onderwerp en wat dit voor jou gezondheid en/of werk betekent? Luister/ of lees een van reacties van deskundigen op dit onderwerp.

Stap 3

Wil jij met andere praten over de toekomst van zorg? Kom naar een van de Toekomst café die wordt georganiseerd in Almere (15 feb), Lelystad (13 juni) of Emmeloord (24 oktober). Of kijk in onze agenda naar een van de andere activiteiten die worden georganiseerd voor of met (potentiële) zorgmedewerkers in.

Ervaringen

Persoonlijke verhalen

Lees ervaringen van anderen en hoe zij een positieve instelling terug konden krijgen.

Flevoland-zorgt-vitaliteitsplein-verhaal-Anna
Het verhaal van Anna over burn-outs om haar heen

Anna is een jonge vrouw van begin dertig die zich tijdens de pandemie heeft laten omscholen tot woonbegeleider in de gehandicapten zorg. Anna vertelt over de uitdagingen waar ze tegen aanliep tijdens de opleiding en hoe ze daarmee omging. Ook deelt Anna haar liefde voor haar werk middels praktijk voorbeelden. 

Lees verder »
#zorghart campagne hero afbeelding Timo en Team
Het verhaal van Timo met verslavingsverleden

Timo weet als geen ander hoe het is om een verslaving te hebben en helemaal aan de grond te zitten. Hij greep naar drank en drugs om zijn emoties te verdoven. Totdat hij echt in een diep zwart gat belandde. Zonder werk, zonder inkomen en zonder opleiding. Nu helpt hij

Lees verder »
Het verhaal van Ellen over verandering

Afgelopen weekend was het raak. Zo ineens schoot ze in de rol van zorgverlener tijdens een familiefeestje toen haar oma hulp nodig had bij het aandoen van haar jas. Ze ging naast haar staan, ondersteunde haar onder de arm, begeleidde haar arm richting de mouw van haar jas en tegelijkertijd controleerde

Lees verder »

Heb je vragen of is iets niet duidelijk?

Bel ons gerust op: 06 40474846 (Op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Je kunt ons ook altijd mailen op: hallo@zorghartflevoland.nl