fbpx Skip to content
Zorghart Flevoland

Media

Landelijke muzikale campagne van start voor werk in zorg en welzijn

Muzikale campagne voor werk in zorg en welzijn is succes

Zoetermeer/Lelystad, 11 juli 2023 – De song ‘Zorghart’ van de artiesten Jaïnda en Bens boekt flinke successen. Op YouTube en via Spotify is het nummer van het gelegenheidsduo binnen een paar dagen meer dan tienduizend keer beluisterd en bekeken. De song staat centraal in een landelijke campagne met dezelfde naam die werken in zorg en welzijn promoot. Inmiddels zijn ook de eerste koffie-afspraken ingepland met nieuwe zorgmedewerkers, precies zoals de campagne beoogt.

Het nummer stelt de leefwereld van de patiënt centraal, lichtte Jaïnda in de media toe, en daarmee ook het waardevolle werk van zorgprofessionals. Het aanstekelijke nummer staat centraal in de campagne ‘Zorghart’ en is gemaakt om alle zorg- en welzijnsmedewerkers in Nederland te bedanken voor hun inzet. Ook worden mensen die eerder in de zorg werkten aangespoord om na te denken over terugkeer naar de zorgsector. Bovendien hoopt RegioPlus – de landelijke vereniging van regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn – dat nieuwe groepen mensen zich op werk in de sector gaan oriënteren. De videoclip van ‘Zorghart’ is te zien op de campagnewebsite ontdekdezorg.nu. Daar kunnen mensen zich ook aanmelden voor (hernieuwde) kennismaking met zorg- en welzijnsorganisaties. Het nummer, dat door Paperchase/Sony wordt gedistribueerd, is ook te beluisteren op Spotify en YouTube.

Flevoland

Het idee voor de campagne is dit voorjaar ontstaan bij de Flevolandse werkgeversorganisatie in de zorg, Flever. Daar kregen medewerkers regelmatig berichten over personeelstekorten bij de aangesloten organisaties. Net zoals dat het geval is bij honderden andere zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland. En dat is onterecht, vonden ze: het wordt tijd dat mensen het werk in de zorg, al dan niet opnieuw, ontdekken. Bevlogen medewerkers benaderden een componist en twee jonge artiesten uit Almere, zangeres Jaïnda Buiter en rapper Bens. Dat resulteerde in het nummer, dat mede is geïnspireerd door een serie gesprekken met zorgmedewerkers die al lang in de sector werken.

‘Meer dan een alleen goede baan’
  

RegioPlus-bestuurder Jelle Boonstra omarmde het Flevolandse idee meteen toen hij het hoorde: “Het nummer en de campagne laten op een aantrekkelijke manier zien hoe fijn werken in de zorg is. Bevlogen en betrokken mensen met een hart voor zorg en welzijn vinden in ons vakgebied méér dan alleen een goede baan. Je betekent echt wat voor andere mensen. Het is dankbaar werk met groeimogelijkheden in een hechte, warme sociale omgeving.”  

‘Kippenvel’
  

Een van de initiatiefnemers, Marijs van Hoek van Flever: “We kregen kippenvel van het resultaat. Een zorghart klopt voor iedereen, dat ís echt zo, dat merken we elke dag. We hopen dat het nummer volop wordt gedeeld door zorgmedewerkers als steun in de rug, en dat het ze misschien wel inspireert tot een eigen vertolking om zo ook nieuw zorgtalent toe te zingen, met het medewerkerskoor of als karaoke. Ons uiteindelijke doel is: veel gesprekken met nieuwe mensen die zich bij een zorg- of welzijnsorganisatie komen oriënteren op een baan, via de speciale website ontdekdezorg.nu. En mensen die in de zorg (willen) werken kunnen tijdens de campagne een gratis loopbaancoachgesprek aanvragen.”

Over Flever 
Flever is de provinciale uitvoeringsorganisatie voor een krachtige samenleving en de arbeidsmarktorganisatie voor de sector zorg en welzijn. Ons doel is om in Flevoland een bijdrage te leveren aan een betaalbare, goede en toegankelijke sector zorg en welzijn. 
www.zorghartflevoland.nl en www.flever.nl 
  

Over RegioPlus   
RegioPlus is het landelijke samenwerkingsverband van de regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn. www.regioplus.nl   

__   

Meer informatie:    

Rachel Bwatou, r.bwatou@flever.nl, 06 40338763 


Marketingtribune - 10/07/2023
Muzikale campagne van start voor werk in zorg en welzijn

Werken in de zorg is aantrekkelijker dan je misschien denkt. Dat is de boodschap van een landelijke campagne van de zorg- en welzijnssector. De campagne rond de song ‘Zorghart’ van artiesten Jaïnda en Bens, gaat deze maand van start. 

1Almere - 04/07/2023
Almeerse zangeres JAÏNDA eert zorgmedewerkers met lied: ‘Je wil dat iemand er voor je is’

De Almeerse zangeres JAÏNDA heeft samen met Almeerse rapper Bens een nummer gemaakt over de zorg in Nederland. Het lied gaat over waarom de zorg zo belangrijk is en waarom het meer dan alleen een baan is. Het lied maakt onderdeel uit van een campagne om meer zorgpersoneel te werven en heet ‘Zorghart’.

Omroep Flevoland - 17/07/2023
Flevolandse song Zorghart landelijk ingezet in zorgcampagne

Bij ons aan tafel vandaag Marijs van Hoek van welzijnsorganisatie Flever en zangeres Jaïnda en rapper Bens, beiden uit Almere.

Almere DEZE WEEK - 06/09/2023
Muzikale campagne van Almeerse artiesten voor werk in zorg en welzijn

De song ‘Zorghart’ van de Almeerse artiesten Jaïnda en Bens staat centraal in een landelijke campagne die werken in zorg en welzijn promoot.

Het liefste heb ik jou in mijn leven niet vaak nodig

De artiesten achter #Zorghart

Maak kennis met het Zorghart nummer – een krachtige ode aan het hart van de zorg! Dit betoverende lied viert de onvoorwaardelijke toewijding en compassie van zorgprofessionals. Met ontroerende teksten en meeslepende melodieën vangt het Zorghart nummer de essentie van het nobele werk dat zij dagelijks verrichten. Ga met ons mee op deze muzikale reis ter ere van de helden die zich belangeloos inzetten voor anderen.

JAÏNDA - Zorghart #Zorghart song - Campagne Flevoland werken in de zorg

Jaïnda Buiter

De naam Jaïnda (20) gonst al langer in de muziek. De zangeres heeft zich met het winnen van de landelijke ‘Kunstbende Young Creators Festival’, deelname aan het ‘Nationaal Jeugd Jazz Orkest’, haar door miljoenen gevolgde TikTok live fragmenten, en de tv-optredens bij onder andere ‘Khalid & Sophie’, flink op de muzikale kaart gezet.  Inmiddels heeft  Jaïnda ook haar eerste singles met eigen muziek uitgebracht.  

Jaïnda wilde graag het nummer voor de campagne Zorghart zingen omdat ze zelf heeft ondervonden hoe belangrijk zorg kan zijn. Ze weet hoe lastig het is als je de juiste zorg in je naaste omgeving niet kan vinden. Daarnaast kent ze mensen die in de zorg werken van dichtbij.

www.jaindamusic.com

Bens - Zorghart #Zorghart song - Campagne Flevoland werken in de zorg

Bens

Bens (19) uit Almere werd in één klap wereldberoemd door een TikTok-serie van de bekende rapper Connor Price. De muzikant uit Canada met ruim vijf miljoen volgers op social media vroeg of Bens met hem een nummer wilde maken. Nadat het nummer Spinnin uitkwam ging Bens wereldwijd viral.  

Bens timmert al geruime tijd aan de weg als één van Nederlands grootste muzikale talenten. Na meerdere releases onder het label van rapper Boef, optredens bij o.a. FunX Music Awards, Schoolrock Festival, en verschijningen in o.a. Kids Top 20 en het Klokhuis, is hij inmiddels een bekend gezicht onder de Nederlandse jeugd. Momenteel werkt de rapper aan veel nieuwe muziek, waarmee hij de ambitie heeft om zichzelf tot de grotere artiesten van Nederland te rekenen. 

Naast zijn ambitie om een succesvol artiest te zijn, vind Bens het ook belangrijk om zijn bereik in te zetten voor het verspreiden van positieve boodschappen. Vandaar dat hij erg enthousiast is over de kans om mee te werken aan de campagne Zorghart. Bij het schrijven van zijn tekst voor het nummer heeft Bens zich laten inspireren door zijn moeder en de liefdevolle manier waarop zij altijd voor hem heeft gezorgd.

Jaap Maatwerk - Zorghart #Zorghart song - Campagne Flevoland werken in de zorg

Jaap

De Amsterdamse muziekproducer Jaap Le Poole (Maatwerk) schrijft muzieknummers voor campagnes met een bijzondere boodschap. Maatwerk schreef onder anderen een bewustwordingslied om het horecapersoneel een hart onder de riem te steken in tijden van de coronacrisis. Hiermee genereerde de audio branding startup media-aandacht voor de boodschap om de horeca te steunen. Verder produceert Jaap mediacomposities ter ondersteuning van merkreclames of online advertenties.

Met het lied Zorghart wil hij overbrengen dat mensen in de zorg, in welke situatie dan ook, altijd voor ons klaarstaan en dat we dit niet voor lief mogen nemen! De samenwerking met de artiesten JAÏNDA en Bens maakt de boodschap volgens Jaap helemaal rond.

Heb je vragen of is iets niet duidelijk?

Bel ons gerust op: 06 40474846 (Op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Je kunt ons ook altijd mailen op: hallo@zorghartflevoland.nl

Heb je vragen of is iets niet duidelijk?

Bel ons gerust op: 06 40474846 (Op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Je kunt ons ook altijd mailen op: hallo@zorghartflevoland.nl