fbpx Skip to content
Van twijfels tot passie: Een persoonlijk verhaal van Shanice

Over werken in de zorg: Een persoonlijk verhaal van Shanice.

Onlangs ontving ik een bijzonder verzoek: of ik wilde bijdragen aan het creëren van een videoclip voor een zorgcampagne van Flever, genaamd #Zorghart. De kans om de zorgsector op zo’n creatieve manier te ondersteunen liet ik natuurlijk niet aan me voorbijgaan. Waarom? Omdat ik zie hoeveel mensen overwegen de zorg te verlaten of dit daadwerkelijk doen. Helaas lijkt het steeds minder vaak de eerste keuze, en dat is een ontzettend gemiste kans!

Mijn opleiding tot zorgverlener

Negen jaar geleden, begon ik aan de HBO-V opleiding. Ik was nog onzeker over mijn toekomst, maar na het starten van de opleiding, vormde zich een duidelijk doel in mijn hoofd: ik wilde in het ziekenhuis werken, liefst midden in de hectiek. Ik had levendige beelden van mezelf, rennend door de gangen om levens te redden, net als in de televisieseries.

Maar toen startte ik een stage in de wijkverpleging, een keuze die ik aanvankelijk wat aarzelend maakte. ‘Wat moet ik daar?’, dacht ik, ‘Waar is de hectiek?’ Het leek me op het eerste gezicht wat saai. Mijn ervaringen tijdens deze stage zorgden echter voor een ware openbaring. Ik ontdekte hoe divers en uitdagend het werk in de wijkverpleging is. In plaats van rennen door ziekenhuisgangen op klompen, bevind ik me nu al vier jaar op een fiets, racend door de wijk. En dat doe ik met immens veel plezier en liefde. Het was tijdens deze stage dat ik de voldoening van werken in de zorgsector ontdekte.

Kom werken in de zorg

Ik ben inmiddels actief bij diverse projectgroepen van Icare, zoals ‘Toekomstbestendige zorg thuis’, ‘Verlichting van administratieve lasten’ en ‘Jong Espria’. Ook draag ik graag bij aan promotiefilms, foto’s en het delen van positieve verhalen, om zo mensen binnen én buiten de zorg te inspireren om in deze sector te (blijven) werken.

Ik streef ernaar te laten zien hoe opwindend en gevarieerd het werk in de zorg kan zijn. Het is allesbehalve saai! 

Dus lees verder, ontdek de mogelijkheden en overweeg zelf om het verschil te maken in de zorgsector. Het is een roeping die meer voldoening kan geven dan je je ooit had kunnen voorstellen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Gerelateerd