fbpx Skip to content
Vaderdag

Een man met hart voor de zorg

Als ik aan een persoon met een zorghart denk, dan denk ik aan mijn vader. Een man met hart voor de zorg. Iemand die altijd een stapje extra wil doen voor zijn cliënt/patiënt. Maar ook iemand die wel eens moe wordt. Moe  van alle regeltjes en procedures, de administratieve last en de nooit sluitende roosters. Maar hé, met een zorghart wil en kan je eigenlijk toch niks anders dan kiezen voor een loopbaan in de zorg? En dan zijn deze elementen bijzaak.

"Dit nummer gaat over mij!"

Toen ik het nummer van Zorghart voor het eerst aan mijn vader liet horen, riep hij gelijk: “Dit nummer gaat over mij! Dit is zo herkenbaar.” En daar ben ik het mee eens. Als je het prachtige nummer hoort, en het raakt iets in je? Dan is de kans groot dat jij dat zorghart hebt. Bel je ons dan? Of bezoek je de website? Dat zou heel fijn zijn, want we onderzoeken de mogelijkheden graag met je verder. 

Even terug naar dat Zorghart. Want naast het nummer moest er natuurlijk ook een clip komen. Dus hups, mijn vader op weg gestuurd naar de opnamelocatie bij Landstede in Lelystad. En wat heeft hij een toffe dag gehad. Bekijk de clip maar eens, en zoek naar de dokter.

Heb ik een zorghart?

Laatst stelde ik mijzelf eens de vraag: heb ik een Zorghart? En ik durf hier volmondig ja op te antwoorden. Ik werk dan wel niet in de directe patiëntenzorg (de groep mensen waar ik enorme waardering en respect voor heb), maar voel een betrokkenheid en aanjagende rol richting de zorg en welzijnssector. Er moet iets veranderen, en als idealist draag ik daar heel graag mijn steen(tje) aan bij. Dat heb ik overigens altijd al gedaan. Mijn eerste baan vanaf het behalen van mijn diploma tot nu is altijd in of voor de zorg- en welzijnssector geweest. En ik zou niet anders meer willen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Gerelateerd