fbpx Skip to content
De Helden van de Ouderenzorg

Elke dag staan ze daar, klaar om hun liefde en zorg te delen met degenen die het het meest nodig hebben. Ze zijn meer dan alleen verzorgers; ze zijn de bewakers van herinneringen, de stemmen van troost, en de steunpilaren voor degenen die de zonsondergang van het leven ingaan. Ze zijn de onvermoeibare helden van de ouderenzorg, wiens harten en verstand gewijd zijn aan degenen die hun zorg nodig hebben.

Mijn vrouw werkt in de ouderenzorg, en ik heb haar vaak horen praten over haar werk. Ze deelt de vreugde van het zien van een glimlach op het gezicht van een bewoner wanneer ze samen een herinnering ophalen of een moment van warmte delen. Maar ze deelt ook de pijn van verlies, de tranen die vloeien wanneer een bewoner het leven achter zich laat. In de laatste maand zijn er drie van haar bewoners overleden. Eén als gevolg van een ongeval. Eén vanwege ouderdom. Eén als gevolg van een herseninfarct.

Zorgen doe je met je hart en met je verstand, zegt ze vaak. Het is meer dan alleen een baan; het is een roeping. Het is de kunst van het balanceren tussen empathie en professionaliteit, tussen medeleven en efficiëntie. Het is het vermogen om met liefde en zorg te handelen, zelfs als je weet dat verdriet en afscheid onvermijdelijk deel zullen uitmaken van je reis.

Het is geen makkelijke taak om te getuigen van het verdwijnen van iemand waarvoor je met hart, ziel en verstand hebt gezorgd. Maar toch staan ze daar, sterk en toegewijd, klaar om hun bewoners te omringen met troost en liefde in hun laatste momenten.

Je kan niet onbewogen blijven, zegt mijn vrouw, want deze mensen worden een deel van je leven. Ze delen hun verhalen, hun gelach en hun verdriet. Ze worden een verlengstuk van je familie. En wanneer ze vertrekken, laten ze een leegte achter die moeilijk te vullen is.

Als buitenstaander kan ik alleen maar bewondering hebben voor degenen die dag in dag uit in de ouderenzorg werken. Ze zijn getuige van de cyclus van het leven, van geboorte tot de dood, en ze doen dat met een liefde die grenzeloos is. Ze verdienen onze steun, onze waardering en onze dankbaarheid.

Met vriendelijke groeten,
Matthias Zomer

#zorghart #ouderenzorg #helden #flevoland

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Gerelateerd

Heb je vragen of is iets niet duidelijk?

Bel ons gerust op: 06 40474846 (Op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Je kunt ons ook altijd mailen op: hallo@zorghartflevoland.nl

Heb je vragen of is iets niet duidelijk?

Bel ons gerust op: 06 40474846 (Op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Je kunt ons ook altijd mailen op: hallo@zorghartflevoland.nl