fbpx Skip to content
Activiteiten in flevoland

Agenda

Ik weet het is niet easy om er zelf mee te dealen

Ontdek de zorg in Flevoland

Twijfel je of werken in de zorg en welzijnssector iets voor jou kan zijn? Vind hier alle voorlichtingsevenementen, open dagen en andere activiteiten in de regio Flevoland terug en maak zo kennis met de sector zorg en welzijn! 

 

agenda-moeder-baby
13
april
Zorgproeverij: jouw talent op het menu

Zorgtalent uncovered: van ervaren krachten tot vakantiehelden! Ontdek en deel je passie bij lunchroom Tante Truus op zaterdag 13 april tussen 11.00 en 14.00 uur. 

Ben jij een ervaren zorgtopper, een gedreven verpleegkundige óf een enthousiaste vakantiewerker met een zorggerelateerde opleiding? Dan nodigt Triade Vitree jou graag uit voor een inspirerende ontmoeting bij Tante Truus in Almere. 

Klik hier voor meer informatie.

Is het geen match? Het kan best dat je toch nog twijfelt of de zorg wat voor je is. Dat begrijpen we goed. Om zeker te weten dat het werk bij je past, kun je gratis een persoonlijk loopbaanadvies aan te vragen via www.sterkinjewerk.nl. Samen met een ervaren loopbaancoach in zorg en welzijn kijk je naar je situatie. 

16
april
Inspiratiedag werken met kinderen

Het doel van deze dag, is om een antwoord te krijgen op jouw vraag: past het werken met kinderen bij mij? Je krijgt informatie over alle opleidingsmogelijkheden voor het werken met kinderen in de regio Flevoland: Inspirerende gastsprekers vertellen over hun passie voor werken met kinderen en geven workshops. Daarnaast maak je zelf kennis met het werkveld, door een bezoek te brengen aan een kinderopvangorganisatie. Klik op deze website voor meer informatie en aanmelden.

18
april
Inspiratiedag werken in de zorg

Het doel van deze dag, is om een antwoord te krijgen op jouw vraag: past het werken in de zorg bij mij? Je krijgt informatie over alle opleidingsmogelijkheden voor het werken in de zorg in de regio Flevoland: Inspirerende gastsprekers vertellen over hun passie voor de zorg en geven workshops. Daarnaast maak je zelf kennis met het werkveld, door een bezoek te brengen aan een zorginstelling. Klik op deze website voor meer informatie en aanmelden.

23
mei
Coloriet Banenfestival

Ontdek of het werken in de zorg iets voor jou is! Tijdens het banenfestival kun je al een beetje ervaren hoe het is om te werken in de zorg door te oefenen met bloeddruk meten, steunkousen aandoen of saturatie meten. En blijkt dat het echt voor jou is, dan helpen wij bij Coloriet je graag om je verder te ontwikkelen. 

Dus zet 23 mei vast in je agenda! Ga naar de website van Coloriet voor meer informatie.

30
mei
Zorgvrager en zorgprofessional in de toekomst

Deze professionals en managers maken zich, net als jij misschien, terecht grote zorgen over het toenemende personeelstekort in de zorg. Dit is, net als in andere regio’s, een steeds groter probleem in Flevoland. Er zijn steeds minder professionals voor meer zorgvragers. Ook kiezen minder scholieren en studenten voor de opleiding tot verpleegkundige of vertrekken opgeleide verpleegkundigen naar een andere regio. 

Dit betekent dat we met elkaar voor grote vraagstukken staan. Hoe zorgen we ervoor dat de instroom van nieuwe verpleegkundigen vergroot wordt? Wat kunnen we met elkaar doen om zoveel mogelijk professionals die op dit moment in de zorg werken te behouden?  En welke mogelijkheden biedt het anders organiseren van de zorg ons? Wat betekent dit alles voor studenten, professionals en zorgvragers in de toekomst?

Meer weten? Ga naar deze website.

13
juni
Toekomstcafe in Lelystad

Als we in de toekomst de zorg willen leveren die er voor iedereen nodig is, is er een duurzame verandering nodig. Deze duurzame verandering wordt ook wel transitie genoemd; de verschuiving van zorg naar gezondheid.

In het Toekomstcafé gaan we hierover in gesprek en brengen we inspiratie. De transitie vraagt om anders kijken, denken en doen. Op 15 februari was het eerste Toekomstcafe.  Ben je er ook bij de volgende keer? Dat is op 13 juni van 14.30-17.00 in Lelystad

We zijn benieuwd hoe je in jouw organisatie gesprekken worden gevoerd over de toekomst en op welke manieren de veranderkracht wordt aangewakkerd? We zijn op zoek naar mooie goede voorbeelden!

Het is voor alle professionals in zorg en welzijn, maar ook betrokken burgers. Meer informatie en aanmelden kan door Jet, via J.vdhoek@flever.nl te mailen.

17
Oktober
Dialoogsessies Leidinggevenden

Speciaal voor leidinggevenden Zorg & Welzijn organiseert Flever  op 17 oktober 2024 het  tweeluik ‘Sterk in je leiderschap’. De sessies bieden jou als leidinggevende de gelegenheid om je inhoudelijk te verdiepen, ervaringen met collega’s (van andere organisaties) uit te wisselen en stil te staan bij jezelf en jouw eigen ontwikkeling. Met als doel dat je het beste uit jezelf en je team kunt blijven halen. Klik hier voor meer informatie. DEZE TRAINING IS VOL.